Selvtillit

Har fått et par kommentarer i det siste om selvtillit. Min selvtillit, hvordan man bygger opp den og hva som påvirker den. Tenkte jeg kunne skrive et eget innlegg om det, isteden for å svare på det i "ukas spørsmål".

Å Føle seg spessiell og unik er det mange som sliter med. Man ser på seg selv ofte og tenker at man er en i mengden, og syntest alle andre er bedre enn seg selv. De som sliter med dårlig selvtillit tar ofte de negative kommentarene til seg, og lar de positive gli forbi. Da påvirker ofte det negative selvtilliten og lar den bli lavere.

Tumblr_lfjee6msko1qa5wojo1_500_large

Å ha god selvtillit er ikke negativt. Mennesker med god selvtillit tør å være seg selv, ta egne valg og lar ikke seg tråkke på av negative kommentarer. Selvtillit handler jo først og fremst om hvordan du har det med deg selv og hvordan du ser på deg selv. Derfor er det så dumt for mange idag som sliter med dårlig selvtillit, at man lar seg tråkke på og tar til seg dumme kommentarer. De med lav selvtillit lar ofte andre ta ordet, lar andre komme fram i lyset for å la seg selv synke enda mer ned i skyggen.

Dsc06095_3_119710729_large

Jeg har ikke hatt så store problemer med selvtilliten min. Men merker at nå de siste årene har den blitt lavere. Selfølgelig kan jeg ramse opp mange ting som jeg kunne ønske var anderledes med meg. Alikevell må man lære seg å akseptere den man er og lære å leve med det. Noen tips som kan hjelpe på selvtilitten din kan være å prøve å tenke positivt om deg selv. Prøve å la være å se på alle "feilene" dine og heller fokusere på det du liker. Noe som er så utrolig irriterende når folk har god selvtillit, er andre som skal prøve å få den ned. Det er lov å ha god selvtillit og det er faktisk superpositivt. Du er ikke selvdigger når man har god selvtillit, selv om mange mener det. Det er faktisk kjempebra at man liker ting med seg selv og prøver å tenke postivit. Det er noe helt annet å være en selvdigger osv.

 Alle har dager der de føler seg penere eller bedre enn andre dager. Noen dager kan virke så triste og gråe, mens dagen etter kan være super. Selvtilliten til mange går opp og ned. Men visst du sliter med dårlig selvtillit, prøv å gjør noe med det. Allt blir mye lettere når man finner positive sider med seg selv, for alle har noen!

Ble et veldig langt innlegg, men håper jeg fikk fram poenget mitt!

-Har du god eller dårlig selvtillit ?

(bilder fra weheartit) 

 


  4 kommentarer på "Selvtillit"

Postet av: Susi ♥
Jeg har en selvtillit som ikke er helt på bunnen, men jeg har bygd den opp gjennom bloggen. Så jeg ligger kanskje på midten på skalaen.
23.02.2012, 20:22
URL: http://susiworld.blogg.no
Postet av: Sandra Gluchowska
Jeg har bra selvtillit, det er bra å være fornøyd med seg selv :) Veldig bra skrevet og flott innlegg! :)
23.02.2012, 20:24
URL: http://gloska.blogg.no
Postet av: benedicte nv
Jeg har ikke slitt så veldig mye med selvtilliten min jeg heller. Det er mye jeg angrer på at jeg har gjort, som har gjort at jeg har fått negative kommentarer imot meg, men det har jeg bare lagt bak meg :-)

Bra skrevet!
23.02.2012, 20:33
Postet av: Skrytemannen
Superflott blogginnlegg!
24.02.2012, 13:44

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


Hei, jeg heter Oda Linnea og er en jente på femten år fra Bergen. Jeg blogger hovedsaklig om hverdagen min, samt foto og mote. Jeg bruker kameraet Canon eos 550d + 50mm f/1.4.

+ Legg meg til som venn

Kontakt/sponsorer: odalbi@hotmail.com

Design laget av Julie Viktoria

hits